15 Replies Latest reply on May 13, 2015 5:25 PM by Alex Taguchi

    Bugged graphics and crash in SolidWorks 2014 SP4

    Michael Mokrusa

      Hello everyone,

      I have encountered an issue, using the SW 2014, and I would like to get Your opinion about it.

       

      I bought a new WKS for purpouse of using SolidWorks:

      MB: ASUS H97-PRO

      CPU: Intel Xeon E3-1231v3

      RAM: 16GB Crucial Ballistix Sport 1600MHz

      GPU: Sapphire (AMD) FirePro W4100

      3D mouse 3DConnexion SpaceNavigator for Notebooks with driver version 10.2.2

       

      Solidworks 2014 SP4

      win7-PRO x64

      Curently I'm using certified driver 13.352.1009.

       

      Since I bought a new wks, I have a problem with randomly (flashing) dis/appearing sketch while zooming in or out - during creating a sketch or working with 3D model. I got this on vid., dont worry, it is not a virus. (See Appendix)

       

      I think this is not an issue regarding my gpu, I even tryed the old one - Ati Radeon HD4850 - problem remains (although the flashing wasn't on on the old WKS).

       

      There is the same problem in a Software OpenGL mode.

       

      After zooming in, the sketch seems to be a mooved a bit -> after that I can not pick any part of the sketch (video see Appendix)

       

      Only the "Zoom All" helps in this case, but using the (Ctrl+Shift+Z) combo means reappearance of the bug.

      From time to time SW crashes, mostly during the movement of a model on a scene - once it happend while saving the model. SW crashed 8 times in 5 hours of work. I'm adding some SW generated messages after the crash - mostly one like the other. (error log  see Appendix)

       

      And one more thing – not a big deal, but still it bothers me: stucked image on the bottom of the window (video see Appendix)

      Error.jpg

      Thank You in advance,

      Best regards

      Michal