3 Replies Latest reply on Aug 15, 2014 9:42 AM by Ryan Politowski

    SOLIDWORKS SAYS SOME OF MY FILES ARE IN USE??!??!

    Ryan Politowski

      hello, so im working on a assembly file that also has a few other sub-assemblys inside of it. yesterday i went to go open one of the sub-assy's and solidworks told me the file is already in use, by ME. i havent been able to figure this out. i know these parts are not open and ive even closed and reopened solidworks to clear the ram but nothing helps. i went to file > find references and a bunch of the parts in my assy are all read only as if someone else is using all of them. another thing to point out. we just got solidworks recently and im the only user at this point so i really have no idea. can anyone lend a hand please?!?! is there anyway to do a save as over the original to overwrite it, i just dont wanna have to redo all the work i put into this thing.

        • Re: SOLIDWORKS SAYS SOME OF MY FILES ARE IN USE??!??!
          Joe Kuzich

          I have had this happen a couple times, very annoying. I had to completely shut everything down.  Check all the files back into the vault, exit SW, shut down my pc, knocked on wood and waited a few minutes to restart it.  If you have a lucky horse shoe hang it over your pc, it can't hurt.  Just stay away from lucky rabbits feet, the rabbit had four, they are not lucky.  Seriously though, I think the waiting a few minutes seamed to help.  The first time it happened I had restarted my system a couple times before someone suggested waiting a few.  I don't know why that worked, or what caused it to begin with, but it has worked for me.  Good luck.