AnsweredAssumed Answered

Indexing problems if Properties have special characters

Question asked by Sascha Smolny on Jun 23, 2014

Hello,

 

I want to enable the indexing service of the vault. But i have problems with the search function.

We have important German properties that we must have also in the vault. For Example "Maße".

 

If i use the indexing service with a few properties without special characters everything works well.

1.JPG1_1.JPG

 

But when i add a property with a special character e.g. "ß","ä","ö","ü" it will not work

2.JPG2_2.JPG

I get no more search results. In the logfile i get the error message:

06/23/2014 21:47:09 pdmwMSSearchIndexer::GenerateAdvFindReport() -- Failed to run Indexing Service query (Falsche Syntax in der Nähe von "ß". Es wurde "end-of-file, ',', '.', ';', '<', '=', '>', AS, ASC, DESC, IS, IS_NOT, LIKE, NOT_LIKE, GE, LE, NE" erwartet. SQLSTATE=42000 )

 

The same thing, if i have a property named "Übersetzung":

 

06/23/2014 21:53:50 pdmwMSSearchIndexer::GenerateAdvFindReport() -- Failed to run Indexing Service query (Falsche Syntax in der Nähe von "Ü". Es wurde "'(', NOT, CAST, CONTAINS, CREATE, FREETEXT, MATCHES, ID" erwartet. SQLSTATE=42000 )

 

Or if i search via "Search button not with the Create report Button:

06/23/2014 21:54:07 pdmwMSSearchIndexer::GetResultsSet() -- Failed to run Indexing Service query (Falsche Syntax in der Nähe von "Ü". Es wurde "'(', NOT, CAST, CONTAINS, CREATE, FREETEXT, MATCHES, ID" erwartet. SQLSTATE=42000 )

 

We use the Windows Server 2008 R2 x64 for the vault. And SolidWorks 2013. But i have also tested with 2014 on Win8.

I know this Problem since SolidWorks 2012. But now our amount of data is to high and the standard search is very slowly.

 

I have also tried to change the locale on the server to US-English. But that makes no difference.

 

What can i do to solve this problem? 


Regards,

Sascha

Outcomes