Charles Culp

nVidia Quadro FX 380, 580, 1800, 3800, 4800, 5800 Owner Thread

Discussion created by Charles Culp on Sep 24, 2010
Latest reply on Sep 24, 2010 by Devon Sowell

nVidia Quadro FX 380, 580, 1800, 3800, 4800, 5800 Owner Thread

 

This is the thread for the nVidia Quadro FX 380, 580, 1800, 3800, 4800, 5800

 

This is not the thread for the Quadro FX Mobile cards: 380M, 370M, 1700M, 1800M, etc.

This is not the thread for the Quadro 4000, 5000, 6000 etc.

For comparisons, do a search for a similar thread created for ATI graphics cards.

 

This should be a good place for people to let others know whether their video card is working well or not. Since almost all video cards are finicky, it is often tough to decide which to purchase. Help everyone out by posting here what your experiences are with your video card. You might consider posting a week or two after you install it, after you get a chance to really test it out (but this thread will go whichever direction you take it).

 

Here is an example post:

 

I installed an nVidia Quadro FX <model number> about two weeks ago, and so far I have not been having any issues. It has worked well for me. I work on assemblies that typically contain 1,000 components, and sometimes up to 2,000. I have been able to work in the 2,000 component assembly and work in the model at a very reasonable speed. The part files are all prismatic parts, and most are fairly simple.

 

I use Windows 7 64 bit, and I am using driver number <insert driver number here>, which I downloaded from the SolidWorks website.

I use two monitors, each at 1600x1200 resolution.

 

(The above is made up, I do not own any of these cards)

 

Rules for posting in this thread:

 

1. If you are having problems with your video card, do not try to fix them in this thread. Create a new thread of your own, or append to a different thread of an existing post with the same problem. I do suggest you create a post here that links to your thread. Make sure to include your OS (including 32/64 bit), and driver number, and what kind of modeling you do. Something like:

 

I have an nVidia Quadro FX <insert model number>, and I get artifacts in my model viewing area for both models and drawings. I am using Windows Vista 64 bit with the driver number <insert driver number> that I downloaded from the SolidWorks video card compatibility webpage. I work on model assemblies with about a hundred components, which are often complex shapes including molds.

 

Here is a link to my thread, please help! <link to thread here>

 

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html

Graphic   Accelerator

Memory   Size

Memory   Bandwidth

Display   Outputs

nVidia   Quadro FX 380

256   MB

22.4   GB/sec

2   Dual-Link DVI

nVidia   Quadro FX 580

512   MB

25.6   GB/sec

1   Dual-Link DVI / 2 Display Port

nVidia   Quadro FX 1800

768   MB

38.4   GB/sec

1   Dual-Link DVI / 2 Display Port

nVidia   Quadro FX 3800

1   GB

51.2   GB/sec

1   Dual-Link DVI / 2 Display Port

nVidia   Quadro FX 4800

1.5   GB

76.8   GB/sec

1   Dual-Link DVI / 2 Display Port

nVidia   Quadro FX 5800

4   GB

102   GB/sec

2   Dual-Link DVI / 1 Display Port

 

If you do a formal review on your blog, or you have a link to another review on a different blog, let me know and I will post it here on this original post. I only want reviews that discuss issues related to stability and performance. No “whiz bang” publicity reviews, you can use Google to find those if you want.

Outcomes