Charles Culp

ATI FirePro V3800, V4800, V5800, V7800, V8800 Owner Thread

Discussion created by Charles Culp on Sep 24, 2010
Latest reply on Dec 20, 2010 by Charles Culp

ATI FirePro V3800, V4800, V5800, V7800, V8800 Owner Thread

 

This thread is for the latest (as of Sept 2010) ATI Professional grade video cards, the FirePro V3800, V4800, V5800, V7800, and V8800. For comparisons, do a search for a similar thread created for nVidia graphics cards.

 

This should be a good place for people to let others know whether their video card is working well or not. Since almost all video cards are finicky, it is often tough to decide which to purchase. Help everyone out by posting here what your experiences are with your video card.

 

Here is an example post:

 

I installed an ATI FirePro <model number> about two weeks ago, and so far I have not been having any issues. It has worked well for me. I work on assemblies that typically contain 1,500 components, and sometimes up to 4,000. I have been able to work in the 4,000 component assembly and work in the model at a very reasonable speed. The part files are all prismatic parts, and most are fairly simple.

 

I use Windows 7 64 bit, and I am using driver number <insert driver number here>, which I downloaded from the SolidWorks website.

I use two monitors, each at 1600x1200 resolution.

 

(The above is made up, I do not own an ATI FirePro card)

 

Rules for posting in this thread:

 

1. If you are having problems with your video card, do not try to fix them in this thread. Create a new thread of your own, or append to a different thread of an existing post with the same problem. I do suggest you create a post here that links to your thread. Make sure to include your OS (including 32/64 bit), and driver number, and what kind of modeling you do. Something like:

 

I have an ATI FirePro V4800, and I get artifacts in my model viewing area for both models and drawings. I am using Windows Vista 64 bit with the driver number <insert driver number> that I downloaded from the SolidWorks video card compatibility webpage. I work on model assemblies with about a hundred components, which are often complex shapes including molds.

 

Here is a link to my thread, please help! <link to thread here>

 

http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/Pages/ati-firepro-3d.aspx

Graphic   Accelerator

Memory   Size

Memory   Bandwidth

Display   Outputs

ATI   FirePro™ V3800

512   MB

14   GB/sec

1   DisplayPort & 1 DVI-I

ATI   FirePro™ V4800

1024   MB

58   GB/sec

2   DisplayPort & 1 DVI-I

ATI   FirePro™ V5800

1024   MB

64   GB/sec

2   DisplayPort & 1 DVI-I

ATI   FirePro™ V7800

2048   MB

128   GB/sec

2   DisplayPort & 1 DVI-I

ATI   FirePro™ V8800

2048   MB

147   GB/sec

Four   Display Port

 

If you do a formal review on your blog, or you have a link to another review on a different blog, let me know and I will post it here on this original post. I only want reviews that discuss issues related to stability and performance. No “whiz bang” publicity reviews, you can use Google to find those if you want.

Outcomes