19 Replies Latest reply on Jul 21, 2018 5:05 AM by Peter De Vlieger

    ecourses broken

    Cole Pearson

      I'm trying to take advantage of free online eCourses but they keep freezing in the middle of a lesson. Extremely frustrating. Anyone else experiencing this?

        • Re: ecourses broken
          Maha Nadarasa

          There are many online tutorials I do not know which course you say.

          • Re: ecourses broken
            Rob Edwards

            yes same here.

            intermittent audio, blank screens, constantly having refresh and log in..  I gave up

            • Re: ecourses broken
              Craig Girvan

              I've also had a few eCourses (API and PDM API) freeze a lot where it wont load the next page and I then have to refresh the page witch seems to sign me out so I have to log back in then click the option to resume where I last left off, hope that this option 'worked' then watch/skip the page that I already watched and then maybe continue to the next page or section.

               

              I've tried Edge, Chrome and Firefox as Browsers - Chrome seemed to load more consistently but often had no audio, while Edge would have the issue mentioned above and Firefox would sometimes not load the page and give some random error.

               

              Some other eCourses I've done in the past worked a lot better but still had the odd issue.

               

              Hopefully these issues can be resolved soon

               

              Craig

              • Re: ecourses broken
                Stavros Smith

                I had the same issue, I was using chrome and it would log me out every x minutes. Try using explorer, it solved the problem for me.

                • Re: ecourses broken
                  Joe Rousseau

                  Thank you very much for your interest in the eCourses hosted at MySolidWorks.com and for taking the time to share your experience. We are actively investigating these performance issues. In the meantime, we are adding a banner to MySolidWorks to advise customers that performance is currently impacted due to high demand.

                   

                  Best regards,

                  Joe Rousseau

                  SOLIDWORKS Training Manager

                    • Re: ecourses broken
                      Matt Peneguy

                      I guess those limited time free ecourses are much more popular than Dassault anticipated! That's a good thing, BTW.  I was going to look into it this weekend.  But, I think I'll wait until y'all get it sorted out.

                      • Re: ecourses broken
                        Peter De Vlieger

                        Perhaps you could also have someone look into the fact that the link for it mentioning it reverts back to the same page

                        Technical Alerts & News | SOLIDWORKS

                         

                        not exactly helpful

                          • Re: ecourses broken
                            Peter De Vlieger

                            @Joe Rousseau

                             

                            Even if I was the only one that noticed it, which in it self is kind of sad and tells a lot about quality control, 3 weeks after I mentioned that the link that is provided to get to the eCourse doesn't take you to the eCourse or even MySolidworks mainpage but simply reloads the Technical Alerts & news page it still does that. I even clearly show that the link indeed is circular (follow the red arrow in my screenshot) and it's not a browser issue.

                             

                            It's when little things like this go unnoticed and uncorrected that rub me the wrong way. Anyone with access to the HTML code could easily fix that in less time then it took me to report it the first time, let alone this follow up message.

                            But nobody cares.

                             

                            If it wasn't meant to be a link to the actual place to find the eCourse then it shouldn't have been a link to begin with. Again, a simple edit of the HTML code.

                          • Re: ecourses broken
                            Wayne Matus

                            Please break up long lessons or let us bookmark so we can return to where we left off. I have the same issue as others. Internet Explorer does work best, but it still hangs sometimes. Normally at the worst time. One hour into a 90 minute lesson and the spinning wheel has been spinning for 30 minutes. Now I will have to watch the hour again and hope it does not hang again.

                          • Re: ecourses broken
                            Jason Rupert

                            the visualize content has NEVER worked 4 me...I would really like to learn how to use it effectively

                              • Re: ecourses broken
                                Bill Toft

                                Yesterday I did my first free eCourse (File Management).

                                I use FireFox and was having those same problems (audio would cut in and out, the Demonstration segments would not work, etc.

                                THEN I tried Internet Explorer. PROBLEMS SOLVED!

                                 

                                I did notice that the lessons would occasionally freeze, but that was after an hour or so, and could be related to high user volume.

                                I put the course in MyTraining so, after restarting IE, I was able to pick up where I left off.

                                 

                                I am really impressed by the way they put the course together, especially the "now try it yourself" segments. As a long time user I thought this would just be a refresher course, but even though 90% was old news, there was 10% that contained valuable nuggets & new (to me)  techniques.

                              • Re: ecourses broken
                                Eli Mather

                                Thanks everyone for your interest in the eCourses on MySolidWorks.

                                 

                                A patch has been released, please let us know if this improves your experience.

                                 

                                Eli Mather

                                MySolidWorks Product Management

                                  • Re: ecourses broken
                                    Bill Toft

                                    Eli,

                                    Thanks for that patch. It really seems to help.

                                    Yesterday I had trouble with Firefox, so today I decided to use Firefox on the Surfacing course. All went well. No delays and the first Demonstration module started and ran fine. BUT, after a few minutes (trim surface > rotate view) the sound disappeared. Same problem as yesterday with sound cutting out.

                                     

                                    So I went back to trusty Internet Explorer and started the course over again. This time the sound was fine all the way through that Demonstration.

                                     

                                    So I am not sure why IE works well consistently but not Firefox?