AnsweredAssumed Answered

"No GPU available to the iray render" Nvidia Quadro P4000 not working with Visualize Solidworks 2016

Question asked by German Salcedo on Apr 7, 2017
Latest reply on Apr 7, 2017 by German Salcedo

Hello,

 

I just downloaded Visualize because I wanted to improve rendering speeds using my GPU but when I started rendering I noticed that the times were the sames as the ones on Photoview.

 

I tried selecting manually rendering with the GPU and not hybrid but I got a message saying: "An internal error occurred. Please see log file for details". After checking log files this is what I found:

 

 

[81.6] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Resource assignment for host 0 has changed.
[81.6] IRAY:RENDER  1.0   IRAY   rend warn : GPU 1 (Quadro P4000) with CUDA compute capability 6.1 cannot be used by iray.
[81.6] IRAY:RENDER  1.0   IRAY   rend warn : There is no GPU available to the iray renderer.
[84.8] API:DATABASE  1.0   API    db   warn : Transaction is released without being committed or aborted. Automatically aborting.
[84.8] IRAY:RENDER  1.0   IRAY   rend info : Device statistics:
[84.8] IRAY:RENDER  1.0   IRAY   rend info : CPU: 44 iterations, 0.049s init, 27.221s render
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Creating irt render context (cache id: 0x0000000100000001).
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend warn :   CUDA Device 0 - "Quadro P4000" was already initialized
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Iray interactive running with 1 device:
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info :   CUDA device 0: "Quadro P4000" (compute capability 6.1, memory 6464 MB/8192 MB)
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info :   Driver version: 377.11
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : -------------------------------------------------
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend error: failed to estimate required local memory per kernel launch
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Using backplate texture "softbox_texture_108".
[84.9] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Disabling instancing.
[85.0] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Scene update took 0.038614 seconds.
[85.0] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : 1.6% of radiant power of environment in 0.2% of the solid angle.
[85.7] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Creating multiscale environment representation of resolution 2048x1024 took 0.765197s
[85.7] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : Progressive buffer resolution 261x147 (size: 147, offset: 0, stride: 2, block_size 2)
[85.8] IRT:RENDER  1.5   IRT    rend error: failed to load: device kernel image is invalid
[85.8] IRT:RENDER  1.5   IRT    rend error: Kernel linking failed
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend warn : A device failed during rendering
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend error: Cannot render: device failed.
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend error: Failed on first frame. Dropping failing devices and re-rendering
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend warn : All devices disabled.
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend warn : There are no devices that can be used with IRT (Compute Capability 2.0 required)
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : -------------------------------------------------
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend error: Cannot render. No devices activated.
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend error: No devices activated. Enabling cpu fallback
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend warn : All devices disabled.
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend warn : There are no devices that can be used with IRT (Compute Capability 2.0 required)
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend info : -------------------------------------------------
[85.8] IRT:RENDER  1.0   IRT    rend error: Cannot render. No devices activated.

 

 

I have the latest drivers from Nvidia and I checked as well that there were no SW processes running on the task manager.

 

I don't know what else to do, what else can I do?

 

Thanks!

Outcomes