13 Replies Latest reply on Jan 3, 2017 7:45 AM by Deepak Gupta

    Cannot Install Solidworks 2016. Next Button not working on Installation screen

    Chris Dustbin

      I have windows Home Premium SP1 on a laptop.

       

      I have been trying to install solidworks 2016 as previous versions have worked.

       

      it opens the welcome page but when I pickn individual installation and next nothing happens

       

      Note things Ive read and tried.......................@@@

       

      The old elments I couldn not find a uninstall option so tried clearly out all reg, programme data, windows folders, program folders etc of any solidworks components clearly marked.


      ive reset Internet exploer.

       

      Tried the compatibility option when right clicking on theset up file settign it to windows 7 then unclicking the box.

       

      Done the

      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\

      with pseudo-graphic number, you'll see it before zone number 0.

       

      thing... there were no letter

       

       

      Done the

      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0

      3.      In the right pane, right-click 1200, and then click Modify.

      4.      In the Value data box, type either 1 or 0 to overwrite the existing value of 3. Then, click OK.

       

       

       

      thing

       

      The UAC if off, no anti virus

       

      Done the

       

       

      Open a command prompt or run command:  regsvr32 jscript.dll

       

      2. Try restoring Internet Explorer® settings:

      Open Internet Explorer >Tools >Internet Options >select ‘Advanced’ Tab > select “Reset…” button.

      Launch Installation Manager and see if the next button can be selected or not.

       

      Saw this

      So I found a guide that auggy posted here

       


      which had me check a registry entry for vbscript.dll.  My registry entry HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{B54F3741-5B07-11cf-A4B0-00AA004A55E8}\InprocServer32

      the registry had no CLSID folder

       

       

       


      Any other suggestions?