AnsweredAssumed Answered

Externally launched EPDM Template visual style bug

Question asked by Tyler Johnson on Jun 29, 2016
Latest reply on Jun 30, 2016 by Tyler Johnson

I have an external .net winforms program that launches a vault template.  Nothing fancy, I'm launching it using the API IEdmTemplate53::RunEx method.  When running the template via the context menu inside the vault everything is fine.  However when my program launches it, it appears as though the visual styles are not being applied to the template window, and while being aesthetically not appealing isn't really an issue, it also has a bug wherein the combobox controls do not work correctly.  The lists are there but selecting the drop-down arrow causes nothing to appear, forcing the user to use arrow keys to cycle through the list to select what they need.  This is a terrible user experience, especially on some of the larger lists.

 

This only started happening after we upgraded to Windows 10.  I'm compiling from VS2013 and I've tried targeting frameworks 4/4.5/4.5.1.  My program has the correct visual styles and functions as expected.

 

It seems to be API related but maybe there is something I could do on my winforms code?

Anyone else run into anything like this or have any ideas?

 

Relevant code:

 

Dim templateMgr As IEdmTemplateMgr5 = vault.CreateUtility(EdmUtility.EdmUtil_TemplateMgr)

Dim pos As IEdmPos5 = templateMgr.GetFirstTemplatePosition

Dim template As IEdmTemplate53 = Nothing

Dim ecoFolder As IEdmFolder5 = vault.GetFolderFromPath(vault.RootFolderPath & "\Engineering\ECO")

Dim ppoRetData() As Object = Nothing

While Not pos.IsNull And ppoRetData Is Nothing

  template = templateMgr.GetNextTemplate(pos)

  If template.GetMenuString = "ECO\New ECO Manual Number" Then

    template.RunEx(hWnd, ecoFolder.ID, ppoRetData)

  End If

End While

 

VisualStyleNo1.pngVisualStyleYes1.png

Outcomes