5 Replies Latest reply on Apr 28, 2016 3:35 AM by Deepak Gupta

    Error in API

    Habib Ghalamkari

      After upgrading solidworks 2016 to  sp3 all my macros are giving me type mismatch '13' error on the second line bellow.

       

      Dim swModel As SldWorks.ModelDoc2

      Set swModel = swApp.ActiveDoc

       

      If I change the swModel declaration to

      Dim swModel

      everything works fine.

      Is it a bag with sp3 or a corrupt installation for me?

       

      Any kind of advice is much appreciated.

       

       

      here's one of the macros:

           Dim swModel As SldWorks.ModelDoc2

          Dim swDraw As SldWorks.DrawingDoc

       

          Set swApp = Application.SldWorks

          Set swApp = Application.SldWorks

          Set swModel = swApp.ActiveDoc

          'Set swDraw = swModel

         

          swModel.AddCustomInfo3 "", "CompanyName", swCustomInfoText, "*********"

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Material", swCustomInfoText, "SPCC, 1.6t"

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Revision", swCustomInfoText, ""

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Last Revision Date", swCustomInfoDate, Date

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Author", swCustomInfoText, "******"

          swModel.AddCustomInfo3 "", "DateCompleted", swCustomInfoDate, Date

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Description", swCustomInfoText, ""

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Reference", swCustomInfoText, ""

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Memo", swCustomInfoText, ""

          swModel.AddCustomInfo3 "", "Memo", swCustomInfoYesOrNo, vbYes

          swModel.AddCustomInfo3 "", "CheckedBy", swCustomInfoText, "*****"

          swModel.AddCustomInfo3 "", "CheckedDate", swCustomInfoDate, Date

         

          MsgBox "Done"