AnsweredAssumed Answered

VB.net "Imports statement is unnecessary" but Solidworks not runnings

Question asked by Adam Mircea on May 24, 2017
Latest reply on May 24, 2017 by Ivana Kolin

Hi all, I'm trying to made a Vb.net code that should import an model and update some equation dimensions.

This is the first time i'm using VS with SW api. So i really can't understand what I'm doing wrong .

I have added "SldWorks.dll" and "SwConst.dll" to the project references, then i added the code :

 

     Imports SolidWorks.Interop.sldworks      Imports SolidWorks.Interop.swconst

 

(here i also tried with "Imports SldWorks instead SolidWorks, but nothing)

 

VS is getting and warning saying me that the imports are unnecessary, so i tryied to continue by starting Solidworks and open a part with this code :

 

    Function ModelParts()

        Dim Part As SldWorks.IModelDoc2
        Dim swEquationMgr As SldWorks.EquationMgr
        Dim Options As Integer
        Dim Errors As Integer
        Dim Warnings As Integer
        Dim longEquation As Long
        Dim boolstatus As Boolean = False
        Dim longstatus As Integer = 0
        Dim longwarning As Integer = 0
        Dim app As String = ""


        SwApp = CreateObject("SldWorks.Application")
        SwApp = New SldWorks.SldWorks()

            Part = SwApp.OpenDoc6(WorkPath & "\test.sldprt", 1, 0, "", longstatus, longwarning)

            swEquationMgr = Part.GetEquationMgr
            If swEquationMgr Is Nothing Then ErrorMsg(SwApp, "Failed to get the equation manager of file " & "test.sldprt")
STOP

            longEquation = swEquationMgr.SetEquationAndConfigurationOption(0, """A""=1000", SwConst.swInConfigurationOpts_e.swAllConfiguration, Nothing)

            swEquationMgr.EvaluateAll()
            Part.EditRebuild3()

            boolstatus = Part.Save3(Options, Errors, Warnings)

            If longEquation <> 1 Then ErrorMsg(SwApp, "Failed to modify the dimension " & "A")

        SwApp.ExitApp
        SwApp = Nothing

        Return 1
    End Function







 

When i reach program break at "Stop", i still don't have Solidworks opened, but if i check on Task manager, I can see it running on processes list.

Can someone help please, I really can't uderstand what's the problem. For now seems a problem with the references.

If need more info : I'm using Solidworks 2016 - Visual Studio 2010 (Net Framework 4.5.2).

Outcomes