• Linear Motion does not work

    Hi,   I wanted to do a basic linear motion on an assembly by following the video on youtube (SolidWorks Motion Manager - Drag Motion - YouTube ) as I am new to solidworks.   I am getting this message. What...
    Flora Wilbert
    last modified by Flora Wilbert
  • Chain array motion?

    Can you make a chain array move in a motion study around a belt? Picture a cleated conveyor belt? The motion study says you can use "Anything but free", however "Free" is the only one that appears to move the entire a...
    Matt Juric
    last modified by Matt Juric
  • Linear motor problem.

    Attached is an assembly with two parts. I've been messing with this in a larger assembly for the last couple days. For some reason the linear motor is not working for me. It works in the animation but not in the motio...
    Matt Juric
    last modified by Matt Juric
  • I want to make an animation of collapsing the assembly using fading out the parts. How can I do that ?

    I want to make an animation of collapsing the assembly using fading out the parts. i want step by step part appears and get the position and assembled to their path.
    Aashish Jain
    last modified by Aashish Jain
  • Animation Wizard - Explode or collapse incorrect part spacing and duration results

    Topic: Motion Studies, Animation Wizard, Explode or Collapse Assistance is welcomed! Description of undesired results:   After an exploded view sequence is generated in a SW assembly model a new motion study is...
    Steve Kunz
    last modified by Steve Kunz
  • Determining torque required by a motor using motion analysis?

    Can I run my set-up by anyone? It would be greatly appreciated as I've never done a motion analysis before. What I've done is made a rough mock-up of an assembly as one part in order to do a motion analysis because wh...
    Scott Jevne
    last modified by Scott Jevne
  • Solidworks motion analysis bug in motor torque

    Solidworks results for motor torque of a power screw raising and lowering a load are the same. Analytical calculations according to SHIGLEY, the torque should be different. The website Power Screws shows how to calcul...
    Cleiton Camilo
    last modified by Cleiton Camilo
  • Multiple Rotary Motors Failing

    I'm trying to run a motion analysis to simulate a spacecraft rotating without being in space. It's a very basic model and I'm just using it to show a physical description and the motion that is intended. I'm trying to...
    Ryan Walker
    last modified by Ryan Walker
  • Initial position in duplicated motion study

    Hello All!   I have Created a motion analysis, and duplicated it, so I could use the same study but with a different initial position. My problem is that in the duplicated study, when I ran an analysis, solidwo...
    gil maor
    last modified by gil maor
  • adding variables to motion analysis function builder

    Hello All,   Is it possible to add information from mass/section/global variables properties and use it in motion analysis function builder ?   Thanks!   Gil,
    gil maor
    created by gil maor
  • Reverse Path doesn't work for suppressed mates

    All   Short version: I plan to put in an enhancement request for Reverse Path so it works for suppressing/unsuppressing mates, but I'm only on SW2016. Can someone with SW2018 check if this has been fixed alread...
    Dwight Livingston
    last modified by Dwight Livingston
  • motion simulation does not run properly

    Hello All,   I am running motion analysis on solidworks 2016 sp2   My problem is that I have four rotary motors that are running properly then there is a short pause of the motors and then they run again. ...
    gil maor
    last modified by gil maor
  • Motion Study - Red Bar? What is Wrong?

    Hello,   I have a motion study that looks like it is working fine. However, I am getting the red bar across the top. Does SW give clues to what the problem is?   I am using SW 2011.   Thanks,   ...
    Brent Theobald
    last modified by Brent Theobald
  • Visual glitches during animation

    Hi,   I am trying to animate a material folding and stacking process. Although there isn't an issue with the actual folding or moving process (motors), the part blinks in and out of configuration, turning itself...
    Arthur Baranovskiy
    last modified by Arthur Baranovskiy
  • Using Motion Analysis with Stress versus Static Stress

    I performed a static stress on an entire assembly with a load in the simulation.  I then added a motion analysis and added an equivalent load to the same areas with motion, but the Von Mises stresses I got were m...
    Ryan Walker
    created by Ryan Walker
  • Motion Analysis not running completely

    Whenever I run animation, the RPM and all the linkages run smooth, but if I try basic motion, there is a whole lot of red.  What I'm trying to do is run a motion analysis, which I can, but the RPM is no where nea...
    Ryan Walker
    last modified by Ryan Walker
  • If I was using Inventor, I would  "Drive Constraint".  How to do this under Solid Works - in a simple manner?

    Never managed to execute any Motion Study whatsoever, either it will be no-motion-at-all, or - quite often - SWCrash.  Obviously, I don't understand the basic philosophy behind the entire concept?  How to ma...
    Heikki Jalonen
    last modified by Heikki Jalonen
  • It is possible to apply a force on a spring avoiding spring's rebound reaction

    I have two plates and between them, there is a spring, I want to compress the spring without that rebound effect and then release the spring from the compression. Is it possible to do that?   Thanks for your time
    Jose Correa
    last modified by Jose Correa
  • recording a video from camera

    Hi, I am doing a walkthrough video using a camera at the motion study, but when I am saving the video, it is capturing only the screen and not the camera view port. anybody konws how to capture only the camera view ?...
    Moh AA
    last modified by Moh AA
  • Are these Solidworks Motion simulation results wrong? How can I go about verifying them?

    I created a planetary gear set in Solidworks, and am trying to find the output torque when there are two input torques. To the best of my knowledge, all three torques should add up to zero, but this is not the case in...
    R. A.
    last modified by R. A.